top of page
431A1098_S.jpg

הסיפור שלנו

אנחנו מסייעים בהסעה לבית חולים ובחזרה 

 המרחק הפיזי שנמדד בכמה עשרות קילומטרים, הוא מסע יקר ובלתי אפשרי עבור מאות הורים פלסטינים שנותרים חסרי אונים מול מחלה של בן המשפחה. בעזרת מתנדבי העמותה המסע הזה נהיה פשוט ואפשרי והם יכולים לקבל טיפול ראוי ולהביא מזור לבן המשפחה. 

7/10/23

 

שנת 2023 שהסתיימה היתה שנה קשה ומטלטלת. ב 7- באוקטובר התעוררנו למציאות חדשה וכואבת ואנחנו מנסים להתנהל בתוכה מאז.


בבוקר אותה שבת נרצחו תמי סוכמן ז"ל, ויויאן סילבר ז"ל, עדי דגן ז"ל ואלי אורגד ז"ל.
עודד ליפשיץ וחיים פרי נחטפו לתחומי רצועת עזה ועדיין לא שבו.


מתנדבות ומתנדבים רבים איבדו בני משפחה באותו יום נורא, ובמלחמה שנמשכת מאז.
עשרות מתנדבות ומתנדבים שגרים בנגב המערבי פונו מבתיהם וגרים מאז במגורים זמניים בכל רחבי הארץ.
למרות כל זאת מתנדבי העמותה לא עצרו לרגע, ובבוקר ה 8 לאוקטובר הסענו חולים הזקוקים לטיפול רפואי מציל חיים, מהגדה לבתי החולים בארץ.
גם בימים מורכבים אלה, עמותת בדרך להחלמה ממשיכה להסיע חולים פלסטינים מהמחסומים לבתי החולים בישראל.

 

המלחמה בעזה נמשכת וכולנו תפילה שהחטופות והחטופים יחזרו הביתה בשלום, ושתסתיים המלחמה במהרה.  

לזכרם של מתנדבים שנרצחו ב 7.10.23

ויויאן סילבר.jpg

ויויאן סילבר ז"ל

תמי סוכמן זל.jpg

תמי סוכמן ז"ל

אלי אורגד.jpg

אלי אורגד ז"ל

HayimKatsman.jpg

 חיים כצמן ז"ל

עדי דגן זל.jpg

עדי דגן ז"ל

עדיין בשבי:

SegmentImgNew_636086_43_20_.jpg

חיים פרי

____ ______ (__ כבד) ליפשיץ.jpg

עודד ליפשיץ

חטופה שחזרה :

____ ______ (__ כבד) ליפשיץ.jpg

יוכבד ליפשיץ

יובל רוט - מייסד העמותה

יובל רוט, הצטרף לפורום המשפחות השכולות הישראלי פלסטיני, לאחר שאחיו אודי נרצח בשנת 1993 על ידי אנשי חמאס בחזרה משירות מילואים ברצועת עזה.

בפורום פגש יובל את מוחמד כבהא מהכפר יעאבד שבאזור ג׳נין.

מוחמד ביקש מיובל עזרה להסיע את אחיו, שחלה בסרטן, ממעבר הגבול לבית החולים רמב"ם. יובל נענה לבקשה ושמח לעזור לחבר. 

זמן קצר לאחר מכן, החל להגיע שטף של בקשות דומות מעוד ועוד אנשים מהכפר ומהאזור כולו. יובל זיהה את הצורך, והתגייס לעזרת שכניו הפלסטינים, שנזקקו לטיפולים רפואיים שלא היו זמינים בגדה המערבית ובעזה. 

הרשות הפלסטינית מממנת את הטיפולים, אך מכיוון שאין תחבורה ציבורית מהמעברים לבתי החולים, העלויות הגבוהות של הנסיעה היוו משוכה שהיה קשה למשפחות החולים להתגבר עליה. 

 

כאשר הבקשות לעזרה המשיכו לזרום, גייס יובל  עוד ועוד חברים ומתנדבים לסייע בהסעת החולים.

הפעילות הלכה והתרחבה וצמחה לארגון שמקיים עשרות אלפי נסיעות בשנה. 

כך נוצרה קהילה שהעשייה שבה מפגישה ישראלים ופלסטינים.

נדיבותם של תורמים אפשרה להגדיל את מעגל המתנדבים באמצעות החזרי הוצאות  הדלק למתנדבים, ולהציע תמיכה נוספת בחולים, כמו עזרה ברכישת ציוד רפואה וארגון ימי כיף בחוף הים לחולים ובני משפחותיהם.

Yuval Roth
R2R_ScreenShot1.jpg

לכאורה, זו רק נסיעה ברכב, אך לעיתים במהלכה מתרחשת תנועה קטנה שמרככת את ליבם של האנשים הנוסעים בו. ההזדמנות הניתנת למתנדבים לפגוש בני משפחה של חולה, לרוב ילד, מאפשרים הזדמנות להסיט הצידה פוליטיקה ודת, להמיס את מחסום הפחד ולאפשר לדעות קדומות לזוז הצידה. להיפגש כבני אדם שווים. במהלך הנסיעה אנשים משני צדי הסכסוך מוצאים את עצמם יחד, בפעולה משותפת להצלת חיים.

 

המפגשים "אחד על אחד" מאפשרים שיחות ואינטראקציות בין ישראלים לפלסטינים, שאולי לעולם לא היו קורות  לולא הנסיעה הזו; ובכך יוצרים גשר של תקווה לפיוס וקירוב לבבות.

YuvalRoth.jpg

פעילויות בדרך להחלמה

Backsit1.jpg

הסעות מהמחסומים

לבתי החולים ובחזרה

העמותה מסיעה חולים פלסטינים בעזרת מתנדביה בכל יום לאורך כל ימות השנה, לא מעט בזכות נדיבותם של תורמים שמאפשרים להגדיל את מעגל המתנדבים באמצעות החזרי הוצאות הדלק למתנדבים הזקוקים לכך.

Funday1.jpg

ארגון ימי-כיף ומפגשים חברתיים

ככל שהקשר עם המטופלים הפלסטינים הלך והתהדק, נוצרה ההבנה שאין די בטיפולים רפואיים בדרך להחלמה מלאה. ילד שמבלה את רוב חייו הצעירים בטיפולי דיאלזה או כימותרפיה קשים זקוק גם לחיוך, לצחוק, למשב רוח-ים מרעננת.  לשם כך העמותה, בעזרת מתנדביה ותורמיה מארגנת מספר פעמים בשנה, ימי-כיף בחוף הים, טיולים לספארי, ימי נופש בכפר נהר הירדן ועוד מפגשי כיף לחולים ובני משפחותיהם.

Equipment1.jpg

עזרה ברכישת ציוד רפואי וטיפולים מצילי חיים

בתקציב העמותה יש סעיף לסיוע רפואי בגובה עד 5 % מסך התקציב. בנוסף מתנדבי העמותה מתגייסים ביוזמות אישיות לגיוס תרומות לציוד רפואי או טיפולים מצילי חיים עבור חולים פלסטינים שלא קיבלו מימיון מהרשות הפלסטינית וידם אינה משגת.

431A1167_S.jpg

מסע אנושי

עמותת "בדרך להחלמה" היא הארגון הגדול ביותר מסוגו בארץ המאפשר מפגשים יומיומיים של אנשים משני עברי הגבול, הנמצאים בסכסוך מדמם ומתמשך. לכאורה, זו רק נסיעה ברכב, אך לעיתים במהלכה מתרחשת תנועה קטנה שמרככת את ליבם של האנשים הנוסעים בו.

ההזדמנות הניתנת למתנדבים לפגוש בני משפחה של חולה, לרוב ילד, מאפשרים להסיט הצידה פוליטיקה ודת, להמיס את מחסום השפה והפחד, ולאפשר לדעות קדומות לזוז הצידה.

להיפגש כבני אדם.

במהלך הנסיעה אנשים משני צדי הסכסוך מוצאים את עצמם יחד, בפעולה משותפת להצלת חיים.

המפגשים "אחד על אחד" מאפשרים שיחות ואינטראקציות בין ישראלים לפלסטינים, שאולי לעולם לא היו קורות לולא הנסיעה הזו; ובכך יוצרים גשר של תקווה לפיוס וקירוב לבבות.

bottom of page